Kombucha retseptid
3 Kombucha retsepti koduseks valmistamiseks:
1. Klassikaline kombucha:
Koostisosad:
- 2 l filtreeritud vett
- 100 g rohelist teed (või 50 g musta + 50 g rohelist)
- 100 g suhkrut
- 100 ml valmis kombuchat
- Kombucha seen (SKOBI)
Juhised:
- Keetke tee: Viige vesi keemiseni, lisage tee ja laske 10 minutit tõmmata. Jahutage toatemperatuurini.
- Lisage suhkur: Lahustage suhkur jahunenud tees.
- Valage eelkääritusaine: Lisage anumasse 100 ml valmis kombuchat.
- Paigutage seen: Asetage kombucha seen ettevaatlikult anumasse.
- Katke anum: Katke anum marli (Või veel parem on paberrätik), kinnitades selle kummipaelaga.
- Jätke käärima: Asetage anum 5-10 päevaks sooja ja pimedasse kohta (20-25 °C).
- Valmisoleku kontroll: Kombucha peaks olema maitse järgi hapumagus ja kergelt gaseeritud.
- Pudelisse valamine: Kurnige kombucha läbi plastikust või klaasist lehtritoru, eraldades seene.
- Säilitamine: Hoidke valmis kombuchat külmkapis kuni 2 kuud.
Nõuanded:
- Kasutage ainult puhtaid nõusid ja tööriistu.
- Ärge kasutage seenega kokkupuuteks metallesemeid.
- Esimene "partii" kombuchat võib olla vähem hapu kui järgmised.
- Katsetage erinevate teesortide, suhkru ja vürtsidega (ingver, sidrun, piparmünt), et luua uusi maitseid.
2. Kombucha puuviljadega:
Koostisosad:
- 1,5 l filtreeritud vett
- 75 g rohelist teed
- 75 g suhkrut
- 100 ml valmis kombuchat
- Kombucha seen (SKOBI)
- 100 g igasuguseid värskeid või külmutatud puuvilju (marjad, tsitruselised, ananass)
Juhised:
- Järgige 1. retsepti "Klassikaline kombucha" samme 1-4.
- Lisage puuviljad: Lõigake puuviljad väikesteks tükkideks ja lisage need anumasse pärast suhkru lahustumist.
- Jätkake käärimist: Jätke kombucha käärima 3-5 päevaks.
- Pudelisse valamine: Kurnige kombucha, eraldades seene ja puuviljad.
- Säilitamine: Hoidke valmis kombuchat külmkapis kuni 2 kuud.
3. Kombucha ürtidega:
Koostisosad:
- 1,5 l filtreeritud vett
- 75 g rohelist teed
- 75 g suhkrut
- 100 ml valmis kombuchat
- Kombucha seen (SKOBI)
- 2-3 spl värskeid või kuivatatud ürte (piparmünt, ingver, meliss, kummel)
Juhised:
- Järgige 1. retsepti "Klassikaline kombucha" samme 1-4.
- Lisage ürte: Lisage ürdid anumasse pärast suhkru lahustumist.
- Jätkake käärimist: Jätke kombucha käärima 4-7 päevaks.
- Pudelisse valamine: Kurnige kombucha, eraldades seene ja ürtid.
- Säilitamine: Hoidke valmis kombuchat külmkapis kuni 2 kuud.
**Nautige maitsvat ja kasu
Kontaktid
Lisainformatsioon
FireFoda OÜ reg. 16213749 |